20100131

Cheap And Deep Productions - Words, Breaths And Pauses (Cheap and Deep 01) - 10/10

Aknast paistvad lumehanged inspireerivad seda plaati laviiniga võrdlema. Sama jõuline ning enda alla mattev, kuid erinevalt looduse jõudemonstratsioonist toimub siin kõik hiilivalt ja tasapisi - kuni avastad, et oled selle kõige all.
Esimeses, nimipalas on nii masinlikke biite kui ka Uta Adleri hingetõmbeid ja pause. Istud nagu läbi jää pressivas laevas, mille mootorit üha enam piitsutatakse; vibratsiooni ja podinat on luuüdini tunda. Masinate omavoli selle parimas esituses, nii nagu ka B1 pala "Tight", mida saadavad samuti tontlikud kajad ja sumbuursed hõiked. "Darkroom Beats" manab silme ette musta kilega üle tõmmatud 30-ruutmeetrise keldrikoopa, kus peksab segaselt stroboskoop. Jällegi, tempo ei pane pead pööritama, kuid meeleolu on tumedam.
Iirlane Jay Ahern lõi koos Stefan Schneideriga pseudonüümi Hauntologists all kaks hirmkõva EPd. Nüüd serblase Goran Simonoskiga kahasse tehtud väljaanne uuel leibelil on meistriteos.
In English>

Various - Music From Mathematics Vol. 1 (Mathematics Recordings 030) - 8/10

Chicago ver. 2.0 - Poindexteri ja Mossi leibel kannab auga 80ndatel tuulises linnas läidetud tõrvikut, paistes silma nii tööviljakuse kui ka kvaliteediga ning segades kokku erinevaid mõjusid. Uuelt kogumikult nopitud valiku avab Sir KaTie, kelle "Shout" tekitab Tears For Fearsi tundvates kohe toredaid mälestusi. Tuttavad akordid mattuvad peagi sihitult vehkivasse jam session'isse; korraks kumab läbi ka "Robots". Marcello Napoletano "Space Voodoo" on metsiku suguharu suvepäevade hoogne heliriba, mille tribal ning jõuline snare drum haakuvad takjana.
B-poolel kõigepealt Ofryght ning "A Hand In The Sky", mis kantud kappavast diskobiidist ja vokooderist - meenutab Whirlpool Productionsi aastatetagust mürtsukat "From Disco to Disco". Lõpetuseks kurjakuulutav "2 Live & Die", mille taga I.B.M. Presents Violence FM ning siin läheb asi metalseks. Ei suuda meenutada, kust on sämplitud aeg-ajalt möödavihisev hüüatus go!
In English>