20100331

Levon Vincent - Six Figures (Novel Sound 02) - 5/10

Nimilugu on üks lõputuna tunduv, ühele käigule rajatud ilmetu house-pala ning palju ei paranda järgnev "Bonus Beats". Võib tõmmata paralleele STLiga, kahtlemata viimatinimetatu kasuks. B-pool on dub techno meeleolus, mis vaatamata miljonitest selle teema variatsioonidest lubab natuke kõrvu kikitada. "1000 Miles From Home" on lõpupalana sobival kombel kõige parem, mis erinevalt eelnenust näitab iseloomu ja flirdib loovalt vana elektrioreliga. Päris hukka see plaat pole läinud, kuid DJde edetabelitesse ei peaks asja olema.
In English>

20100328

Emad Parandian - Marangai Waikawa (Haknam 01) - 8/10


Parandian kõlab armeeniapäraselt, kuid tegu on Universität der Künste tudengiga Berliinist, kelle pagas hõlmab pärsia rahvamuusikat ja klassikat. A-poolel on perkusssiivne sündiefektidega mängiv retk hämaras tunnelis, kus siin-seal võpatad haukuva kaja peale, kaugusest kõlab vaevu-vaevu tribalistlik koorilaul. Sobib DJ-mixis Cheap and Deep Productionsi kõrvale, kuigi tõtlikum ja sammukese lähemal dub technole.
B-poole kruttiv reverbidega rütmikollaaž on sobitatud müstilise hääletöötlusega. Palas "Scud" on ängi: tontlik kuu vilgub terashallide pilveräbalate vahelt, kuid valgust on vähe, märjad alasti oksad laksavad vastu põske ning puude taga sonivad kodukäijad ja koerakoonlased.
In English>