20060904

Convextion – harva, aga hästi

Ebay's müüdi Convextioni debüütplaat hiljuti 150 euroga. Hambaid krigistavad need, kes Matrixi kataloogi esimese üllitise kunagi ära vahetasid või müüsid (Masinamusa teab ühte sellist). Tegevuse lõpetanud leibel, pealegi veel Detroidist, ning meloodiline Basic Channeli hõnguga, jah vist technohouse, on piisavalt head põhjused, miks MATRIX 001 nii hinnas on. Juan Atkins valis selle kunagi oma DJ-mix-plaadile, mis andis hüsteeriale muidugi hoogu juurde. Tore on teada, et ässad sinuga sama maitset jagavad. Kui analoogvariandi muretsemine üle jõu käib, siis pakub digiformaadis lohutust Submerge'i helifailide pood Detroit Digital Vinyl.

Convextioni debüüt on tegelikult väga hea. A1 võiks olla Berliini minimal-seltskonna aabitsa avalehel. Rohkem house kui techno, lummava sügavusega ning elujaatav. Tuleb kõrvu kikitada, et kõiki nüansse kuulda. A2 on masinlikum ja dub'ilikum, kuid lõpeb ootamatult kiiresti.

Convextion (ka E.R.P. – Event Related Potential) on Gerard Hanson Dallasest, Ameerika Ühendriikidest, kes avaldab ca ühe EP aastas. Kuid hiilgab kvaliteediga. Süvatehno leibelil Down Low Music 2003. aastal ilmunud EP ei jää Matrixi omale sugugi alla. Uusim, AI Recordsi avaldatud split-EP jätkab heade plaatide jada. Ning Down Low alt on tulemas lausa uus album!

Kommentaare ei ole: