20070821

RETRO: Huren – Istropolitana EP (Qube Records 001) – 8/10

Huren on mitmuse nominatiiv saksakeelsest sõnast "hoor". Prostitutsiooniga Dave Fosteril suhe puudub, sest kompromisse ta ei armasta ning müügiedetabelitest me teda ei leia. Kõige suurem edu on saatnud projekti Teste, mille lugu "The Wipe" (Probe Rec) istutati mitmele kogumikule ning Plus 8 andis selle mõne aasta eest uuesti välja.

Koos Himadriga - kaasmaalasega Kanadast – on Foster 90ndate alguses valmis sepitsenud ka nõiduslikku acid'it ja tõelist minimalistlikku tehnot (vt Perceptrons). Viimasel dekaadil on Foster ehk Huren keskendunud süngemale ja sügavamale tehnole, sättides ennast ultra-tech'i tootva leibeli Zhark mõjupiirkonda. Kareemiga kahasse sündis ka metalne ning raskepärane album.

"Istropolitana EP – Post Modern Jeep Beats" ilmus Kanadas 1999. aastal ning sobib küborgite laulu- ja tantsupeo ametlikku programmi. Lauluga, teatavasti, on sel seltskonnal vähe pistmist, aga tumedalt hüpnotiseerivas marsitaktis on mõnus tantsusamme seada. A2 on plaadi tipphetk, iga tehnomehe hämarate unistuste täitumine. Mõõdukas tempos biit, kaja- jm efektid, masinate ohked ja kriikstused segavad kokku nauditava muusikateose. B-pool on rahulikum ja kõlab tavalisemalt, aga plaadi väärtust ei kahanda.

Kommentaare ei ole: