20090926

Various - Total 10 (Kompakt 200) - 7/10


Kölni posse põhiline avaldamisplatvorm on jõudnud soliidse juubelini, katalooginumbri 200 all on ümbrisesse pakitud kolm vinüülketast. Kompakt on rohkem pop kui tehno või hauss, see kujutluspilt on mind jälitanud juba aastaid. Seekord siis pisike avantüür ning katse leida Kompakti uuest toodangust iva.
DJ Koze avab mängu palaga "40 Love", mis ei vesta mitte keskealise kodaniku armuafääridest, vaid viib laseb kuulda, kuidas tennisplatsil reketile valu antakse. Lihtne, aga meeldejääv hausilik ja rulluv pala. B-poolel kõlav Gotye "Heart's A Mess" on armas lauluke ning annab lootust, et kogumik ei ole liigselt minimalist nakatatud. Paraku edasine väga ei veena, kuni D-poole lõpus etteaste ühelt Kompakti peremehelt - Jürgen Paapelt. "Ofterschwang" mõjub oma umpsa-umpsa ja õllefestivali tuubakontserdiga originaalselt ja lustakalt, publiku aplaus lõpus on igati põhjendatud.
Teine peremees, Reinhard Voigt, on E-poole suurim sähvatus energeetilise "Am Limit'iga", mis loominguliselt minimalistlik ning annab kõvasti hagu. Viimane külg kulgeb rahulikematel radadel, Pachanga Boysi "Fiesta Forever" on sümpaatne ladinaameerikalik etnotervitus, viies mõtted Manu Chaole.
Kuigi mõned palad ei hakanud üldse kõrva on kokkuvõttes tegu tubli teosega.
Kompakt.fm

Kommentaare ei ole: