20091216

Aasta comeback

Jätkub subjektiivsete hinnangute andmine lõppevale masinamusa aastale, seekord siis kõvemad tagasitulijad.

Detroidi asfaldidžungli õilishing Robert Hood, kes tehnožanri kummardajatele nii palju andnud, taaskäivitas töökoja. Möödunu meenutamiseks paiskus poelettidele erinevates formaatides kultuslik LP „Minimal Nation“ ja uuesti pressiti „The Pace/Wandering Endlessly“, kuid vanameister tuli välja ka kolme uue sirgjoonelise singliga. Väikese enesekordamise võib talle andeks anda, kuna kokkuvõttes on mõlemad hoogsad üllitised.
Üks Detroidi legend tõstis veel pead: Alan Oldham ehk DJ T-1000 ilmutas uue, oma koomiksitega kaunistatud LP „Johnny Gambit 01“. Aastasse mahtus EP "Blaster", mis ilmus pikalt tardunud olekus viibinud Pure Sonik-nimelise plaadifirma alt – see Oldhami enda oma. Varajast Detroiti tuletasid meelde Anthony Shakiri ning Direct Beati parimate palade kogumikud; Carl Craigi 69st tuleb eraldi juttu.
Üle kaheksa aasta ilmutas end Murder Capital, avaldades Gesolten Cirkel‘i uue EP. Loodetavasti ei ennusta artisti nimi (Suletud Ring) uut tardumushetke ning Den Haagi süvaelektro tüübid hoiavad leibelit edaspidi püsti.

Kommentaare ei ole: