20100603

T++ - Wireless (Honest Jon's Records 49) - 10/10

Ausalt, siin on vägev kandidaat 2010. aasta parima plaadi tiitlile. Torsten Pröfrock, ein Berliner ja Hard Waxi ostupoole juht, rändab siin suurte maadeavastajate, kapten Cooki või sir Livingstone'i jälgedes, kartmata uusi sihte sisse raiuda. "Wireless" on hübriid erinäolistest rütmi- ja trummikompositsioonidest ning väänatud helijuppidest, mis pärinevad kohtadest, kuhu keskmine maksumaksja ei julgeks kunagi minna. Plaat on viimane, mille Pröfrock meisterdas valmis pseudonüümi T++ all ning see on nagu uurimisretk kohtumaks tundmatut päritolu ning etteaimamatute kavatsustega olenditega.
Kaootiline ja mitmekihiline plaat ei anna hetkekski asu ning käib peale intensiivsusega, mida pole elektroonilises muusikas tükk aega tunda olnud. Avaloos "Cropped" on pearollis manipuleeritud kõnekatked Ida-Aafrikast, mis põimitud kobrutavasse-klõpsivasse perkussiooni. Hiilivad etnoinstrumendid ja hullud rütmisõlmed on määravas rollis palas "Anyi" ning "Voices No Bodies" mulksub omasoodu nagui T++ varasemad üllitised enda leibelil Erosion. "Dig" on täidetud robotlike helidega ning voolitumate rütmikäikudega, mis on rajatud moondatud häälekatketele.
T++ harrastab helieksperimente, ilma et langeks raskestimõistetavasse abstraktsionismi. Sügav ja uuristav plaat, mis läheb palju kaugemale kui viimasel ajal massiga löövad dubstep-asjad. Jumalik.
3. juuni seisuga oli üks plaat veel Rahva Raamatus (Viru Keskus, Tln) alles.
In English>

Kommentaare ei ole: