20100715

Alex.O.Smith - Mid 90's (FXHE Records 432 A) - 8/10

Omar-S on pressinud piraka happelise jalajälje, kuid mitte liivale, kust tuul selle ära pühib. Vaja vaid jälile jõuda, mis mustriga kingad tal on. Suure Järvistu kallastelt on tulnud house- ja technomuusika suureteoseid ning Chicago on olnud acidi epitsenter. Kuid Alex.O.Smith jääb oma esimesel (parandage, kui eksin) kohtumisel maagilise 303-kastikesega truuks kodulinna Detroidi traditsioonidele. Selle kinnituseks kõigepealt B-poole "Mid 90's", kus kõik snare'id ja hi-hatid omal kohal ning pala meenutab UR-i triloogiat "Acid Rain" aastast 1993.
A-poolel on kaks ultrapeent lugu: esimene neist on võdistav vanakooli kraam, kus kõik acidi koostisosad omal kohal, lase aga minna. "Ultra Fine Two" algab minimalistlike plaksude ja möriseva bassikäiguga ning siis väändub fankiliku biidiga happepõrguks. Ülev helikopterireis, mis kumiseb pealuus veel pikalt.
See mõne tehnilise trikiga pressitud tükk vinüüli on asjalik täiendus iga happefänni kogusse. Keeruline on aastal 2010 selles žanris midagi uut pakkuda, kuid mullitavate helide sõbrad saavad hästi teenindatud.
In English>

Kommentaare ei ole: