20081126

Bocca Grande - The Bremen Orchestra EP (Mathematics 020) - 8/10

Lugupeetud muusikasõbrad, Ameerika Ühendriikide plaadifirma Matemaatika on toonud teieni instrumentaalansambli Suur Suu uue teose pealkirjaga "Breemeni orkester". Nimetatud Saksamaa Liitvabariigi sadamalinnast inspireeritud plaat sobib nii kollektiivseteks tantsuõhtuteks kui ka sektsioonkappi paigutatud koduse stereosüsteemiga kuulamiseks...

Tänapäeva kõnepruuki naastes tuleb esiteks tõdeda, et tormakamate acidist nakatunud plaatidega tuntuks saanud Mathematics Recordings üllatab. Avapoole "Procedere" on justkui pikk intro Erik Satie valvsa pilgu all - tasapisi jõudu koguv silmatorkamatu biidiga klaveripala ei muutu siiski igavalt lounge'ilikuks. "Adlibitum" jätkab klaveriga, võttes sisse troopilisi salsa või cha-cha-cha elemente.
B-poolel töötleb eelnevat Hieroglyphic Being ehk Jamal Moss ägedama loopi ning jackiga. Hoogsalt algav pala jätab mulje, et Moss programmeeris ühe käigu valmis ning läks siis kohvi jooma, lastes masinal niikaua sama rada kedrata. Esimesed 30 sekundit oleks efektne kõll noortesaatele, kuid tervikuna kisub pala monotoonseks. Kokkuvõttes siiski hea ja tempokas kontrast esimese poole laidback-meeleolule.

Kommentaare ei ole: