20081106

RETRO: Frankfurt Trax Vol. 1 (PCP 004) 8/10

Frankfurt am Mainis asus 90ndate alguses hardcore-techno tehas, mille konveierilt tuli hulganisti ajupuurivaid riliise kümnetelt artistidelt. Hiljem selgus, et kõige taga oli sisuliselt üks mees, Marc Trauner, kes vahelduse mõttes ei hoidnud energiat kokku uute ja uute artisti- ning leibelinimede väljamõtlemisega. PCP (Planet Core Productions) oli kõige pesa.
Samal ajal valdas Saksamaad suur hardtrancei laine ning kuigi PCP-leeri ja tränsivendade toodang erines üksteisest nagu öö ja päev, jõudsid ka Sven Väth, DJ Dag ja mõned teised ka PCP plaatidele.

Kõnealune esimene plaat legendaarsest Frankfurt Trax-nimelisest seeriast, mille kvaliteet lõpupoole, Sony märgi all avaldatuna, paraku langes. Industriaali ja hip-hopi mõjud on siin tuntavad ning ilmselgelt otsis PCP veel oma stiili. Kõige ägedama osa moodustavad boonustrackidena esitletud palad artistidelt Tres Hombres ja Free Base Factory, mis ehtsad FFMi geto hõnguga hip-hop jointid. Lindistatud live'ina legendaarses klubis Cooky's ning primitiivse aparatuuri ja ignorantse helitehnikuga. Kokkuvõttes energiline lo-fi, mis kohati meenutab Public Enemyt.

Kommentaare ei ole: