20100527

Nuel - Untitled (Aquaplano ltd 01) - 7/10

Viis pealkirjata pala piiratud tiraaži ning valge etiketiga väljaandel. A1 on terashammastega elajas: vasardavad minimalistlikud pöörised meenutavad varajasi Sähkö asju ning Sleeparchive'i ja happepritsmed kõrvetavad. Hüpnootiline ja jõuline algus, kuid EP ülejäänud osa on palju kergemini seeditav. Ambient tuleb mängu A2-l, kus domineerivad biidivabad ning leebed helipõimed ning võib ette kujutada, kuidas kalakajakad pikeerivad kõrvalises mererannas.
Ehmataval kombel algab B1 nagu mingi suvaline minimal house, mis segatud mürakatkete ning klõpsudega, kuid siis ilmub välja tumedam bass ja asi paraneb. B2 pakub sünditrumme ning mängib ekvalaiseriga, mida täiendavad unelevad helimaastikud ning alandlikud keelpillid. Vägisi tekib tunne, et see nagu vanakooli trance, Age of Love'i ning Harthouse'i plaadifirma vaimus.B3 on lühike, juhuslike helifragmentidega täidetud kollaaž electronicast, indie'st, acidist jms.
Kuigi üllitise esimene pala lubab süngeid elamusi, on lõppude lõpuks selge, et kiskja on siiski unistaja iseloomuga. Nuel, itaallane Riminist, on teinud vana-uue trance'i plaadi, millel sügavam sisu.
Ja pean mainima, et vaja läks rasket nõela, et vältida hüppeid plaadi paaris kohas.
In English>

Kommentaare ei ole: