20101031

Madteo - Sinister Ministers (Meakusma 002x) - 8/10

Eelmisel südatalvel ilmunud plaadi muusika on nagu kõrbeviirastus. Mõtled, et astud paar sammu ja haarad sellest kinni. Aga ei, lipsab eest, ei anna kätte. See ongi Madteo stiil: lihtsaid lahendusi ei ole.
Kasvõi rütmitihedus, millega pole liialdatud: "Made Off" ongi mitmes netipoes keeratud 45 peale ning ärritavalt aeglase biidiga on ka "Sheepdipping" - põhjust pitchinupuga mängimiseks on küll ja küll.
Viies palas valitseb sügav ja tumedakõlaline electronica, kus A-poole tõsiste inimhäälte najal tekib akadeemiline tunne - nagu oleks sattunud sarvraamidega psühholoogiaprofessori loengule. Leidub kerget melanhooliat ("Delphic Sophistic"), aga minu valik on hakitud bassiga ja pinges "Deliverance", mis põgusalt meenutab dub technot....mnjah, tõesti põgusalt. "Do What U Do" on hip-hopi näo ja teoga lõpupala, kus abiks MC Sensational.
Eelkuulamisel netis jättis väga hea mulje, kuid grammofoni tuli käiata mitu korda, et jõuda selgusele, et "Sinister Ministers" on päris hea plaat, vaatamata mõnedele kulunud käikudele.
Belgia Meakusma plaadifirmal tasub silma peal hoida: kogumik "Rüts" oli tõhus avalöök, järgnes mh Terrence Dixon ning viimati discosse kalduv [sic!].
In English>
Madteo "Deliverance"

Kommentaare ei ole: