20101013

Marco Bernardi - Ist Das (Dirty Planet 003) - 10/10

Nüüd hoidke kinni, läheb sõiduks. Kõigepealt "I Feel The Lies", mis viib ajamasinaga acid house'i aastatesse. Mulisev ja matsuv, 80ndate Chicago parimate kaanonite järgi konstrueeritud pala, kus sõnu seab Keith Tucker vanast electro koolist. Vinge, Aux 88 ninamees täiesti uues rollis.
Järgneb Exiumi remiks teemal "Giro", mis on minu meelest 2010. aasta parim technolugu. Millsilikult kõlisev ja tumedalt müdisev 4/4 arranžeering on erakordselt hea. Minu esimene kokkupuude oli Exiumiga 2006. aastal, mil neil tuli välja  "Unemotional" - kes pole veel hispaanlasi veel avastanud, on aeg.
"Msry" on jälle teisest puust: kergelt lohakas, kuid eelmistest lugudest mahedam akordide ja keelte harmoonia. Põhi on technolik, millel serpentiinidena lendavad groove'id. Ilus ja jõuline. "Giro" originaalversioon on kosmiline electro, kus sündid lõõritavad täies ilus ning robotihääl räägib oma lugu. Intensiivne lõppakord.
Plaat on nii mitmepalgeline, et kõlab nagu kogumik. Glasgow mees on võtnud küll kampa Tuckeri ja Exiumi, kuid lõppude lõpuks on see ikka tema looming. Sekundikski ei hakka igav, suurepärane!
Marco Bernardi - Giro (Exium remix)

Kommentaare ei ole: