20101019

R e t r o: DJ Sneak - Blue Funk II (Relief 722 - 1995)

Rongiga on mõnus sõita, arvas DJ Sneak ning pühendas 1995. aastal "Blue Funk" seeria plaadi raudse tee sõpradele. Härra Sosa ei liikle suslaga, mis turistidele Šveitsi mägimaastikke näitab, vaid hobujõududest pakatava Kesk-Lääne kaubarongiga. Plaadi ilmumise järel ütles autor, et sai inspiratsiooni Farley "Jackmaster" Funkilt, kes põimis acapella rongimüra oma DJ-mixidesse Chicago raadios.
Technolik "Runaway Train" on ülevoolavalt perkussiivne ja tulistab nagu automaadist. Lemmik on "Purple Haze" - monotoonne, jõulise rütmi ja trummielementidega pala, mis teeb ehtsat rongi häält. See on kõige lähemal Chicago 90ndate keskpaiga hullukstegevalt minimalistlikule, aga samas karmile soundile. Tüütu huilgamisega "Jumpin' Jacks" kõlab booty-house'i moodi ning valiku viimane - "Last Stop - All Aboard" - teeb kerge sammu deep house'i poole.
DJ Sneak on olnud kõrgelt tasustatud külaline lugematutel jetsetist kubisevatel pidudel, kus voolab Krug ja Mumm. Kuid 90ndate keskel oli ta üks neist vihastest Chicago produtsentidest, kes tantsupõranda leegitsema panid. Paraku andis juba "U Can't Hide It From Your Bud" selgelt märku, et toimub muutus ja mitte paremuse poole.
Plaadi avaldanud Relief Records on särav peatükk Chicago house'i arengus ja traditsioonide elushoidmises, kuid see on omaette teema.
In English>

DJ Sneak "Purple Haze"

Kommentaare ei ole: