20100909

Hauntologists - EP 3 - 8/10

Filosoof Derrida mõtles välja mõiste hauntoloogia, mida muusikas on laiendatud leibelite Mordant Music ja Ghost Box toodangule. Nimest tulenevalt on see tontidega seotud teema, kuid käesolev 12-tolline ängifilmi heliribaks kindlasti ei sobitu. Jay Aherni ja Stefan Schneideri poolt Berliinis käima lükatud Hauntologistsi seriaal on jõudnud kolmanda osani, mis pakub varasemast tuttavat täidlast, rahulikult kulgevat technot ja house'i piirimail võbelevat heliloomingut tumedas ja sügavas võtmes.
A-poolel on hoolega nuppe keeratud ja efektidega mängitud, mis kokku loob väga küllusliku ja sügava helipildi. B1 on sama salapärane, vaid lasermõõkade terad helklevad tumedatel seintel. Lugu võiks panna remiksijaküüned sügelema artistidel nagu Sleeparchive, T++ või Mika Vainio. Siiski on kaks esimest pala üsna tavapärased ning kahvatuvad pinget loova B2 kõrval, mis tuleb hi-hatide saatel jõuliselt marsitaktis peale. Vana kooli pumpava, kuid samas vaoshoitud techno kõrval on siin helisevamat groove'i, kuid meeleolu on ärev ning hektiline.
Josh Wink kiitis kunagi Groove'i intervjuus sarja esimest plaati ning olen rahul ka teise väljalaskega. Uusima üllitise tipphetk on seega B2, kuid ülejäänu eelmistest osadest kahvatum. Rääkimata Cheap And Deepi all ilmunust.
In English>

Kommentaare ei ole: