20100910

Various - Groove 126/CD35 - 6/10

Ajakirja Groove kioskiversiooniga käib kaasas CD, mis tutvustab kaanepoiste ja -tüdrukute värskemaid plaate. Tänavuses sügisnumbris esindatud leibelid on enamjaolt vanad tuttavad: Kompakt, Border Community, Dial, Ovum jne. Ajalukku minevaid palasid siin ei ole, kuid mõned leiud on päris huvitavad - muusika kõrval, mida oleme juba tuhandeid kordi kuulnud.
Algus on kuraasikas: Kölni big band Cologne Tape on esindatud suurepärase singli "Render" avalooga. Hea tükk ka Prantsuse leibelilt Circus Company - dOPilt funky, okestrilikult kõlava pala helipilt meenutab Noze'i kunagist debüüti sama märgi all ja androgüünne vokaalpartii on justkui segu Seth Troxlerist ja Nina Simone'ist.
Ägeda technominevikuga Oliver Ho toob Raudive'i nime all loo, mis algab nagu lõõgastushetkedeks sobiv sulgkerge trummiosaga pehmelt gruuviv minimal-lugu, kuid siis ilmutab end intensiivsem rütmiosa koos kerge klaveriga. John Robertsi kriuksuv "Porcelain" esindab minimali artistide järgmist lainet vahelduva rütmi ning loomingulise helikäsitlusega. Gonzales klimberdab klaverit ja kõdistab sünti Pariisi baroksete fassaadide taha peitunud burleskide vaimus, pakkudes plaadi lõpetuseks toreda ülllatuse.
Ülejäänu on ja ei ole ka: Superpitcher ei pääse (endiselt) välja elektrohõngulisest pop house'ist, CPU esitab vokooderi embuses dubstepi ja Luke Abbott teeb indie vaimus arvutimuusikat. Shedi "No Way" külvab kamaluga akorde, kuid tema laialt kiidetud uus album ei veena.
Ülejäänu eest hoolitsevad Rekidsi artist Mr G, saates sõnumit darkness is calling me, siis veel Shlomi Aber, ukrainlane Vakula ja Tensnake - kõik rohkem-vähem house'i vaimus. Valgete tenniste ja triigitud T-särgi fraktsiooni esindab Bon Homme Taanist - Laid Backi meenutava vokaaliosa ning kummardusega Ray Banile.
Real Playeri rahvas saab helijuppe kuulata siit.
In English>

Kommentaare ei ole: