20100930

Surgeon - Fabric 53 (fabric105) - 8/10

Vabalt veebis rippuvate podcastide ajastul on DJ-mixi ostmine, eriti veel CDna, täielik veidrus. Välja arvatud juhul, kui nii sisu kui ka vorm elamusi pakuvad.
See plekk-karpi kängitsetud laserketas kuulub seeriasse, mille käivitas Londonis pesitsev klubi Fabric 2001. aastal. Seekordne külaline on Birminghami technoäss Surgeon, kes alustab Tokio metroost püütud helidega. Järgneb tõsine õmblustöö, kus tükike trumme siit, tükike loope sealt, nii et palade piirid jäävad kohati häguseks. Rohkem helitöötlus kui mix ja sisuliselt kooskõlas metalse vormiga.
Plaat on nagu sügisene Eesti ilm, vahelduv. Mehelt endalt on mitu lugu ("Klonk" on hea) ning hoogsama techno vallast on esindatud Luke Slater, Ritzi Lee, Robert Hood jt. Marco Bernardi ("Giro"), mida remiksinud Hispaania duo Exium, tekitab lennutuju. Bassi-dubstepi ning UK garage'i fraktsioonist jäävad kõrva Scuba, Instra:mental, Starkey. Pastelsemad toonid vahelduvad tumedamatega - näiteks Ruskin ja Broom ("Hostage") ning inkvisiitorlik Ancient Methods keeravad tõsisemalt kruvisid. Russ Gabriel ("El Juan") pakub helge, kerge latino-hõnguga detroidiliku pala ning DJ Overdose ("What") ökoloogiliselt kontrollitud electrot.
Tubli popurrii, kuid veelgi parem elamuse annab Surgeoni kevadine Wax Treatmenti podcast.
In English>

Kommentaare ei ole: