20100916

R e t r o: Peter Schilling - Major Tom (WEA 24.9927-0)

80ndate alguses lõi Saksamaal sõna otseses mõttes laineid Neue Deutsche Welle ehk teutooni vaste brittide new wave'ile. Deutsch-Amerikanische Freundschaft (DAF) oli selle voolu kõige pesuehtsam esindaja. Kuid NDW muutus pärastpoole laiatarbemuusikaks, tuues esile Nena, Falco ja teised edetabelihaid.
NDWga seostatakse ka 1982. aastal kirkalt orbiidile tõusnud Peter Schillingit, kelle David Bowiest inspireeritud "Major Tom (Völlig Losgelöst)" äratab keskikka jõudnud sakslastes sooje noorusmälestusi. Refrääniosa meloodia nakkab koheselt ning on leidnud hiljem korduvat taaskasutust. 12-tollisel versioonil on hittlugu venitatud toredalt viieminutiliseks. B-poolel olev reibas kitarripop "...Dann Trügt Der Schein" jutustab, kuidas mulje võib olla petlik.
Schilling jäi paljuski ühe-hiti imeks, kuigi avaldas pärastpoole veel mitu plaati. Nüüd, 2010. aasta sügisel tuli ta lagedale uue albumiga ning võtab ette kontserttuuri. Mis seletab ka "Major Tomi" jõulist naasmist Saksa kohalikesse raadiojaamadesse.
In English>

Kommentaare ei ole: