20101111

Kassetid tulevad tagasi

Mp3 ja FLACi levik on pannud uskuma, et digitaalne vorm on muusika tulevik. CDde müüjad topivad riiulitele üha uusi ja uusi ale-silte ning katkuvad kukkuvaid müüginumbreid vaadates juukseid. Laserplaat ongi kõige suurem kaotaja, sest vinüülitoodang ronib tasahilju ülespoole ning puhta analoogsoundi austajad saavad oma rõõmu.
Hea küll, e-muusika murrab kõvasti peale. Aga kus on trend, seal on ka antitrend - mis muutub seejärel ise trendiks. Mõne aja eest tekkis tunne, et uudisplaatide nimekirjadesse satub elektroonilise ja rokkmuusika üllitisi, mis välja antud ainult kassetiformaadis. Sageli väikeses tiraažis ning eripärase kujundusega.
Mulje on üks asi, aga kas on fakte? Donato Dozzy uue albumi jälgi ajades sattusin Seattle'is asuvale plaadifirmale Further Records. Nad on tänavu avaldanud kassett-EPsid artistidelt nagu Anders Ilar, Shemale, Public Safety jt. Värskeim uudis on, et Tangerine Dreami asutaja Conrad Schnitzleri lindistus "10.10.84" ilmus esklusiivselt ainult kassetil, leibeliks Mirror Tapes. Tekkinud on lausa spets leibeleid, nt laheda nimega Scotch Tapes.
Olen kaalunud kassett-deki ostmist, eelistatult USB väljundiga, et saaks oma vanu tolmunud asju digiformaati võtta. Aga selgub, et masinale oleks rakendust lausa uue muusika kuulamisel. Ega see kassetikvaliteet nii hull olnudki ning stiilist sõltuvalt võib lo-fi hästi mõjuda.
In English>

Kommentaare ei ole: