20101120

Technot rahvale: Dave Clarke @Korter, Tallinn

Tallinna klubivärvukestel ja -kotkastel oli eile, millest valida: Privés house-mees King Britt, Mutant Discol kinos Sõprus popiprints Leslie Da Bass ning kosmiline diskokuju Leo Young ning siis Korteris Dave Clarke, kelle juures maandusid kõik "tehhipead ja elektrohoorad", kui laenata Korteri veebilehe määratlust.
Veidi peale kella 23 oli töö alanud: puldis kohalik Anders Melts ehk DJ 4-Got-10. Forgotten Sunrise'i käilakuju setis oli selgelt kuulda tema EBMi ning masinahelide armastust. Ülesastumine oli energiat täis, kaldudes kohati electroclashi suunas (nt Christopher Justi "I'm A Disco Dancer").
Seejärel oli kord DJ MRDSi käes, kes segas (minimal) technot mitmete dub techno radadega, aga näiteks ka rahva huilgamise saatel I-F'i igihalja "Space Invaders Are Smoking Grass'iga". MRDSi seti lõpuosas hakkas eri vidinaid puldiga ühendama heledapäine naisterahvas, kes oli õhtu peaesineja heliinsener ja valmistas staarile lava ette.
Dave Clarke alustas kell 1.30 ning kohe jõhkra kõmakaga, tekitades nii terava kontrasti MRDSi  dubilike lõpuhelidega. Nagu oleks sattunud hard techno seti kulminatsioonihetkele, entusiastlikule publikule ei antud mingit harjumisaega. Minu jaoks oli algus liiga äkiline, justkui Clarke oleks peljanud, et muidu ei mõisteta kohe, et ta on kõva techno mees.
DJde reisipagas on tänapäeval väga kõhn: ka Clarke'i "plaadikast" koosnes hõõguva õunakesega tähistatud notebookist - oli üllatav, et ta ei kasutanud vinüüli. Miksimine oli muidugi veatu ning pea ükski jupp ei olnud pikem kui 1-2 minutit. Ta töötles helimaterjali perfektselt ning energia ajas üle ääre.
Clarke'i esinemine oli karmim kui ootasin, kuigi peale tormilist starti ta pärast veidi leebus.Vahelduseks oli kuulda lõike Basic Channeli toodangust ning electrolikke passaaže. Sisse sattus vihjeid tema enda toodangule.
Oma ala meister on ta kahtlemata, tehniliselt kõrgtasemel ja kirega asja kallal.
In English>

4 kommentaari:

thkma ütles ...

Kui palju rahvast oli ?

terminal313 ütles ...

Terve maja peale oma 120-130, eks kassa teab täpsemalt. Usun, et parasjagu.

mardus ütles ...

"kirega asja kallal" :)
tuimema emotsiooniga dj-d kui Clarke annab ikka otsida. On mõned korrad nähtud elusast peast ja rohkem kordi videolt ja tüübi näos mitte kunagi ükski lihas ei reeda kas talle see tümm üldse meeldib ka :))
Jaa rahvast oli tsuti vähe. Samas ei tea kas kahjuks või õnneks, jäi mahti pidu nautida, mitte higi sees trügida - alati super.

peace,
MRDS

terminal313 ütles ...

"Tümm" on õige sõna: oodanuks rohkem massiivset techno funki. Tehniliselt on ta küll tipptase. Millsi pole DJtamas näinud, kuid meenub kunagi Torontos nähtud DJ Murat, kes oli ikka eriti hull tüüp.