20100803

Cologne Tape - Render (Magazine 001) - 9/10

Cologne Tape on lausa 11-liikmeline orkester. Üks liige on Jörg Burger, kes on töötanud muuhulgas nimede all Bionaut, Modernist, ning käinud läbi pika tee Kölni kujundamisel elektroonilise muusika tõmbekeskuseks. Temaga koos mängivad plaadil rolli ja pilli veel mitmed tuntud produtsendid nagu Ada, Popnoname, The Field ja teised.
Iga lugu kannab pealkirja "Render", eristudes vaid ühest viieni ulatuva numeratsiooniga. Intromaigulisel avaribal kohtuvad masiivsed bassiefektid, õõnsad löökriistakatsetused ning kummituslikud hääled - kõik visatud koos köögikombaini ning saadud energiaküllane peensalat ajab kuulaja meeled ärksaks.
"Render 2 (Magazine Edit)" sõidab piki imekauni Saksamaa orge ja laanesid kerges house-meeleolus, toeks basskitarr ning "Autobahni" meenutavad sündiakrodid. Lõpuosas helisev flööt on ilmeksimatult tervitus 70ndatest.
B-poole avab "Render 3" - lühike psühhedeelne bassipõhine galopp, taustal soigumas ähmased hääled. Number neli algab nagu introvertne sündisessioon kergelt kruviva ksülofoni ning klahvidega, kuid niipea kui biit ajab asja konkreetsemaks, lisandub hulgaliselt kaasaegseid house-varjundeid. Lõpuks oled nagu sumiseva helideparve südames. "Render 5" on puhas pikaksvenitatud krautrocki-hullumeelsus, üle 11 minuti pikk ning sobiv hümn uneskõndijatele, kellelt võiks pärineda seal kostuvad äraspidised hääled.
Enam kui pooletunnine mini-LP ei piirdu krautrocki ja Kraftwerki mõttesähvatuste taaskasutamisega, vaid lisab elektroonilise muusika saavutusi viimasest 20 aastast. Kindlasti on see plaat pikaajalise planeerimise ja täpse tehnilise teostuse tulemus. Peaaegu täiuslik saavutus ning vaimustav oma küpsuses.
In English>

Kommentaare ei ole: