20100430

DJ Jus-Ed vs. DJ Qu - Real House Music... (Underground Quality 027) - 8/10

Plaadi pealkiri väga innovaatiline ei ole, sama kehtib ka leibeli nime - Underground Quality - osas. Aga meie ees on nelja rajaga EP täis rütmikat deep house'i.
Qu on meisterdanud A-poole ning teeb avangu tehnolikult kajava palaga "Runwitit". See on tasapisi hoogu koguv minimalistlik trummilugu ning meenutab hiljuti vaadeldud Traversable Wormhole'i remiksi To Rococo Roti palast "Forwardness". Järgneb "All Across The Floor", perfektne kangas, mis ei vaja mingit triikimist ning kus lahedaid vokaalipisteid täiendavad hoogsad klahvikäigud ja pasunad. Midagi deep house'i paremast otsast ning A2 ongi EP kindel võitja oma jõu ja elegantsiga.
B-poolel kaks lugu Jus Edilt. Esimene neist, "Retrace Your Life" pakub toredaid sünditrumme ning hästivalitud akorde, millele lisaks kosmoselaevast tekkiv sahin. "Jusnotic" on plaadi kõige intensiivsem jupp, kus kuulda Plastikmani meenutavat helikopteri-bassikäiku ja laksavaid saunde, mis iseloomulikud FXHEi plaatidele. Ossa p...
Ei saa öelda, et see pole tõeline house-muusika. Kena muusikaline jutuvestmine deep house'i mõjudega Detroidist ja New Yorgist - seda leibelilt, mis sündinud Connecticutis. Jah, väga underground  see ei ole, aga quality osas võib nõusse jääda. Siiski, pole kindel kas vajan plaati kahes eksemplaris, nagu väidab soovitus etiketil.

Kommentaare ei ole: