20100427

To Rococo Rot - Forwardness Fridays EP (Domino 356T) - 8/10

Pole see miski muu kui üks eelarvamus, et juba aastaid tegutsenud To Rococo Rot teeb kammerlikku muusikat, mis sobib kunstinäitustele. Käesolev on nimetatud grupi esimene väljalase, mis mulle kätte on sattunud. Tuleb öelda, et isiklikku riiulisse tõi selle tähelepanek, et lisaks originaalile on sellel kaks töötlust.
A-poolel on "Friday" ja sellest West Green Rd Remix, autoriks dubstepi insaider ning Skull Disco kaasasutaja Shackleton. Pala hõljub kenasti kuumaastiku kohal ning lisab basse muidu üsna õhulisse meeleollu. Justkui ilmajaam, kus peened mõõdikud vestavad meile, millised päevad meid ootavad, kuid siis on kuulda kaugemalt kõuemüra ja keegi käratseb koridorides, enne kui ilmuvad uued helidekihid. Lugu on väga küps ja lausa teaduslik.
B-poolel "Forwardness", mida remiksinud Traversable Wormhole ehk NYC tehnoveteran Adam X, kes teinud sellest roomava, kuid käravama pala. Nuppe keeratakse kõvasti ning loobitakse efekte - muusika tantsimiseks külmas öös, lõõmava lõkke ümber.
B-poole lõpetuseks "Forwardness" To Rococo Roti enda esituses. Kuulda on moodsat elektroonikat, mida täiendavad akustilised helid, kitarrid ja kellad. See on palju rohkem indie kui ülejäänud kaks ja arvatavasti istub ToRRi fännidele.
Pole kõige lihtsam väljaanne, mida tuleb kuulata hoolega, et kõiki helikilde ja keerulisemaid rütmikäike üles leida. Siiski on selles pinget ning seetõttu igati soovitatav.
In English>

Kommentaare ei ole: