20100811

Dom Thomas - The Exploding Disco Inevitable (Brutal Music 02) - 7/10

Dom Thomase sukeldumisretk disco ja funki sügavatesse voogudesse tõi pinnale valiku rohkem ja vähem sädelevaid koralle. Tulemuseks ei ole mitte edetabeliässade taaselustamine, vaid vägagi 70ndate lõpu järele lõhnavate, kuid tundmatute helilõikude paraad.
Thomas, kes on üks ajaloos kaevava plaadifirma Finders Keepers niiditõmbajatest, paneb peo püsti tikka masala mekiga looga "Karma Sutra Vocal" ning India tervitab ka bollywoodilikus "Disco Bomb'is". Idamaid esindab veel kaks lähenemist orientaalfunkile teemal "Eastern Fractal" ja eriportsjoni trumme pakkuv "Pictures Of Phuket".
Justkui Black Devili või Cerrone töötoast on pärit võbelev space disco "Synths Under Paris", samas kui "Will You Spare The Words For Me?" on sügav vokaalsooritus dramaatiliselt naisartistilt (keda ta küll meenutab?). "Gin And Tonic" on lahe lugu Rootsi diskolaulu ning suure funkiliku orkestratsiooniga. Ning kuigi kitarr ja viiul mängivad peaosa loos "Electronic Dance", räägib see vodevill suurepärasest...elektroonilisest tantsust.
Minu lemmik on "Flight 3", mis kannab endas psühhedeelset meeleolu tiheda funki ning kosmilise jurina saatel; plaadi pikim pala "Disco Workout" kasutab kõlakoja hääli ja tuttavlikke sämpleid. Löökriistadesse rüütatud "Monolythic Drums" ja folgi- ja müramaiguline "Kazoo Minus" tõmbavad topeltvinüülile joone alla.
Plaadil on oskuslikult taaskasutatud klassikalisi tantsuhelisid ja näidatud, kui kirju oli disco maailm. Tegu ei ole kogumikuga, vaid Thomas on lõiganud ja kleepinud vanu sounde, pannes need siit-sealt keskpõrandale kokku.
In English>

Kommentaare ei ole: