20100831

Various - Soweto Disco (Sofrito Super Singles 001) - 8/10

Äsjased jalgpalliheitlused panid muu maailma arvama, et vuvuzela on ainus pill, mida lõuna-aafriklased muusikas kasutavad. Täielik möödapanek, sest näiteks LAVi artistidest lõi hiljuti laineid Elvis Maswanganyi ehk DJ Mujava betoonmaastikule sobiv "Township Funk". Varasemast meenub minimali ja micro house'i mees Portable ning sealne rap-scene. Arvatavasti on Aafrika lõunatipu muusikast veel palju avastada.
"Soweto Disco" on vahvas peomeeleolus 12-tolline, pakkudes kaasaegsemaks lihvitud kollaaži LAVi 1970-80ndate vahetuse raputavast discost ja funkist. Kollektiiv nimega Teaspoon & The Waves käib välja kaks pala - kõigepealt disco algaastate vaimus masse liigutav "Oh Yeah Soweto", mis võrreldes järgnevate lugudega on siiski tavalisemast puust. A-poolel veel "Saturday Night Special (Sofrito Vs. Kilombo Edit)", mis on funkym ning kosta kraapivat elektrikitarri. Meenub "Papa Was A Rollin' Stone", konkreetsemalt Was (Not Was)i versioon. Mahe ja resoluutne samal ajal.
B-pool on suurepärane: Nzimande Allstars õnnistab jazz-funkiliku looga "Highway Sporo Disco", mis kleepub nagu takjas. Riukalik elektriorel paneb peo käima, vahepeal kiunub lausa orientaalselt kitarr ning pasun kriiskab nagu elevant. Viimane lugu paneb ootama Sofrito järgmisi üllitisi.
In English>

---Nzimande Allstars "Highway Sporo Disco"---
Allikas: www.juno.co.uk

Kommentaare ei ole: