20100823

R e t r o: The Vision - Spectral Nomad (Metroplex 025) - 10/10

Renaissance Centeri aknasilmad säravad hämaruse rüppe langenud linna kohal. Üksik hulkur kolistab ostukäruga tänaval, mille pragunenud asfalt karjub allakäigust. Kuid kuskilt kõlab sugestiivselt ja julgustavalt Detroit, Detroit...
"Detroit: One Circle" - raske on leida teist pala, mis nii hästi annaks edasi Motor City techno hinge ja kirge. Selles on metalset läiget nagu 1977. aasta Chevrolet' kroomitud põrkeraual, aga ka mõtlikku kurbust, mis vaatab vastu Vietnamis jala kaotanud veterani silmist. Veealuste signaalidega algav lugu ei torma, vaid voogab minimalistlikus võtmes kuni viimaste taktide ja orgastiliste oheteni. "Explain The Style" on nagu kaksikvend sama hüpnotiseeriva rütmi ja masinate mänguga. Plaadi avav "Spectral Nomad" on lummav techno jazz ning "Modern And Ancient" eksperimentaalsem outro, kõik see kompromissitus kvaliteedis.
"Spectral Nomadi" nime kandev 12-tolline sobib perfektselt Juan Atkinsi futuristlikule leibelile. The Vision on Robert Hood ning 90ndate keskelt on pärit ka tema "Rhythm of Vision", mis kannab sama vaimu nagu "Detroit: One Circle", kuid on tempokam. See kõik pole retro, vaid lihtsalt klassika. Hellitage oma kõrvu.
In English>

Kommentaare ei ole: