20101208

2010 parim muusikameedia (offline): De:Bug

Aeg hakata aastale joont alla tõmbama. Kõigepealt siis paberil kättesaadav muusikameedia. Ajakirjades pole võimalik kiirotsinguid teha ning nad võtavad kamba peale omajagu ruumi, kuid niimoodi vanamoeliselt on nad mõnusamad. Loomulikult on neil ka erineva sisukusega veebilehed.
1. De:Bug (Saksamaa)
Pulbitsevas Berliinis ilmuv De:Bug kajastab kõike, mis mahutub teemasse elektronische Lebensaspekte. Üllitis ei hõlma ainuüksi moodsat muusikat, vaid ka tehnoloogiat, e-vidinaid, meediat ja ühiskonda. Ürituste kalendrist leiab parimat, mida pakutakse Berliinis ja kaugemal. Elektroonilise maailma eri aspekte vaatlev kuukiri sisaldab suurt hulka muusikaarvustusi - kus hakkab silma, et Bleed'i iga teine plaadikriitika algab tõdemusega tja. Eri žanride ja alamžanride kajastamist De:Bug ei pelga, et vaid saaks lugejat harida. Paneb mõned saksa keelt õppima.
2. Wire (Ühendkuningriik)
Tõmbab lugeja muusikalise horisondi laiaks. Sealt leiab kõike Tuva kõrilaulu, Portugali eksperimentaalse müra või kaasaegse minimalistliku klassika kohta, lisaks veel üht-teist electronicast ja klubimuusikast. Mõned korrad aastas ajakirjaga ilmuv CD "Wire Tapper" võtab kokku, mis on jäänud Wire'i suurendusklaasi alla. Erakordsed autorid sügavalt intellektuaalse lähenemisega muusikale ja maailmale. Tõeline väärtajakirjandus, kohati küll raskepärane.
3. Groove (Saksamaa)
20 aastat ilmunud ajakiri Frankfurt am Mainist, legendaarse Frontpage'i kaasaegne, mis ikka veel püsib. Kujundus ja formaat muutub pidevalt ning muusika keskendub Sven Väthi, Richie Hawtini, DJ T ja paljude teiste DJde edetabelis leiduvale. Boonusena leiab kioskiversiooni vahelt kogumik-CD, kus näitavad oma oskusi sama numbri kangelased. Viimastel aastatel on Groove avaldanud köitvaid ülevaatelugusid ajaloost, teemadeks näiteks Tresor, Patrick Cowley, Ida-Saksa electronica, italo-disco ja palju muud. Ohtralt plaadiarvustusi.
In English>

Kommentaare ei ole: