20101217

2010 parim plaadifirma: Honest Jon's Records

1. Honest Jon's Records
Kujutage ette, Londonis asuva Honest Jon's Records'i (HJR) üks vedajatest on Damon Albarn - teate küll seda 90ndate britpopi kaanepoissi Blurist. 21. sajandil ajab ta hoopis muud asja ning ei ole ime, et technoblogi valis julgelt oma teed otsiva HJRi aasta plaadifirmaks.
HJRi kataloog on väga mitmepalgeline. 2010. aasta üllitistest sobituvad vaid mõned üksikud techno või electro alla: näiteks T++ eksootikat ja breakbeati ühendav "Wireless" ning kunagise paljulubava noorjalgpalluri Darren Cunninghami ehk Actress'i "Splazsh".
HJRist on saamas kõrgema muusikaharituse (nimelt harituse) institutsioon. Ta julgeb avaldada sajanditagust muusikat Istanbulist või folk technot Lõuna-Aafrikast. Lisaks oma kampa võetud dream team nimetusega Moritz von Oswald Trio ning tehakse koostööd inimtrummimasina Tony Alleniga. Kahtlemata leibel, millel tasub 2011. aastal silma peal hoida ning jõudu ka Honest Jon'si tasemel valiku ning sõbraliku teenindusega plaadipoele.
2. FXHE Records
Detroit ei väsi ning ilmselgelt on FXHE Records üks usinamaid, kes tantsupõrandale funki süstib. Plaadifirmat veab kõva töörügaja Omar S., kes pakkus lõppeval aastal nii kvaliteeti kui ka kvantiteeti. Nurgelised, tugeva techno varjundiga house'ipalad iseloomustavad FXHEd, kuid kuulda oli ka acidit ning deep house'i. Külalisesinejateks olid Gunnar Wendel, Roy Davis Jr., Kai Alce. Paljude jaoks on FXHE endiselt kultuslik.
3. CLR ja Ostgut Ton
Kaks Saksa technovabrikut jagavad kolmandat kohta. Kuigi ma pole endiselt suutnud tabada Shedi loomingu erakordsust, näiteks äsjase albumi "The Traveller" puhul, on Ostgut tõsine tegija artistidega nagu Dettmann, Klock, Prosumer jpt. Masinavärk neil töötab ning tüübid mõistavad trende, avaldades kassetil kogumiku "5 Years In 60 Minutes". CLRi tipphetk oli Speedy J lugu "Armstrong" ning massiivse ettevõtmisena meenub mahukas Traversable Wormhole'i remixide seeria. Chris Liebing hoiab kindlalt techno kurssi.

Hea aasta oli ka neil:
3024 - ühendab technot ja dubstepi
Ancient Methods - üksainus, kuid see-eest hullutav plaat
Congotronics - ehitab silda Aafrika ja Euroopa vahel
Diskant - hüpnootilised trummirituaalid Saksamaalt
DMZ ja Hyperdub - dubstepi kõrgliiga
Mathematics - jahib uusi talente ning haldab Chicago pärandit
M-Plant - Robert Hoodi taassünd jätkub
[Naked Lunch] - DJ Stingray on lihtsalt võrratu
Sandwell District - tõepoolest, kuhu järgmisena?
Semantica - kõrge kullaprooviga intellitgentne tume techno
Something In The Sky - sumin ja biidid avakosmosest
Tresor - mitu tipp-topp plaati nägi uuesti ilmavalgust
Umblu - Eesti uusimat house'i ja dubstepi, Ajukaja album ka valmis
Ja paljud teised...Tänu kõigile muusika eest!
In English>

Kommentaare ei ole: