20101205

Bakey Ustl - E.P. 1 (Unthank 001) - 9/10

Mis sa käpid seda neetud raadiot, kuuledsa? Lülita ükskord välja! Hiline õhtu üliõpilaskülas, kus õhukesed seinad ei pea kinni ühest toast kiirgavaid helisid. See pole raadio, see on üks professorite Theo P. ja Kenny D. õpilane, kes on teinud suuri edusamme deep house'i uuringutes.
Tulemus on nüüd kuulda: A-poole täitev "A Tender Places" on haarav ja liigsest puhastatud deep house, mis räägib eri tüüpi lihalikest tegevustest, all night long. Kui palast on kulunud kaks minutit 22 sekundit, muusika järsku katkeb, kuid peale paarisekundilist tühjust läheb edasi, lõpupoole kiireneva rütmiga.
Teisel poolel veab sügav groove veidi tavalisemat "Nose Candy't", enne kui kõik muutub loos "Heroin". Nimelt on B2 helikunst, kaleidoskoopilise lärmi ning üksteist jahtivate sample'itega. "Heroin" on nagu Iñárritu film ning suureks kontrastiks eelnenud ladusatele deep house'i lugudele.
Kummalise artistinime Bakey USTL taga on Timo Rohula, kes pärit Vändrast ning õpib audiovisuaalset kunsti Gerrit Rietveld Academie's Amsterdamis. "E.P. 1" on Bakey' debüütsingel ning enne on temalt olnud lugusid Umblu plaadifirma kahel kogumikul (viimati album "Kila Kola"). Vinge algus Moodymanni meenutava deep house'iga, rääkimata eksperimentaalsemast loost B-poolel - selliseid võiks rohkem olla.
In English>

Kommentaare ei ole: