20101216

Various - Generator: Broadcast In Hi-Tech (Generator 031) - 7/10

Kas Detroidi plaadifirma Generator Records on lõpetamas ligi 15 aastat kestnud vaikelu? Vahepeal tulid mõned üllitised, kuid nüüd on selgem märk tagasitulekust. Leibel pani kokku kogumiku, kust leida nii verisulis kui ka küpseid artiste. Kokku kaheksa lugu peamiselt tech-house'i, mis kohati kaldub karmima või jazziliku saundi poole.
Uustulnuk Abstract Science ("The Grinder") alustab tõhusalt kruttiva julge technoga ning tema järel Andy Rantzen ("The Kiss") tavapärase, kergelt jazzitatud tech-house'iga. Lisaks ümbrise kujundamisele on plaadifirma boss Alan Oldham panustanud ühe looga - T-1000 "Detroitism" sobitub kogumiku kergemasse atmosfääri. Kui meenutada DJ T-1000 näiteks Pure Soniku all ilmunut, siis on ta küll kõvasti leebunud.
Minimalismi ja monotoonsuse suurmeister Terrence Dixon laob jämedamale bassile hoogsalt oma loope ("Daily Routine"), pakkudes plaadi parimat osa. Obsolete Music Theory "Past Virtue" sisaldab keskmise tempoga lohisevat technot, mis pärit justkui Detroidi õpikute funkimatest peatükkidest.
Plural ("07") alustab hoogsalt, siirdudes siis deep house'i radadele ning Jamal M. ("Fine And Mellow") jääb oma liistude juurde: kuuleme tema kaubamärgiks kujunenud väänlevat filtreeritud funki, millel kergel hilisöise house'i varjund. Uus artist Windimoto ("Friday Night: UBQ") lõpetab kerge tech-house'iga.
Kogumik on väga oluline Detroidi traditsioonide edasikandmiseks, kuid muusikaliselt ei raputa. Siiski päris korralik asi mõnede paremate paladega ning sobib plaadikasti küll.
In English>

Näidis: DJ T-1000 - "Detroitism"

Kommentaare ei ole: