20101207

Ancient Methods - Fifth Method (AM-5) - 10/10

Jeeriko müürid vappuvad jälle, kui neid tabab Ancient Methodsi (AM) helirünnak. Projekti taga on kaks raskes turvises rüütlit, Baeks ja Trias, kes kappavad tumedama techno ja industriali radadel.
A1 käivitub toore ja energeetilise sündikäiguga, millest õhkub lausa reiviajastut. Keskosas tempo tasandub ning koos rütmimuutusega saame seejärel tunda AM'i diiselmootorina lõgisevat biiti. A-poole lõpetab viiesekundiline discosähvatus, mis mõjub pigem masteringi käigus toimunud äpardusena.
Marmorimustrilise vinüüli teisel poolel möirgavad sündid, tumeda müdistamise ja moondunud häälte saatel, meenutades mõningaid Subheadi plaate. B2 hoiab taset bassidega, mis panevad nõela proovile ning tunda on funkimat rütmi.
Tundub, et nüüdseks igavikku kadunud plaadifirmad Zhark ja Possible Records on annetanud AMile oma elundeid. Tulemuseks küborgite techno, kus tunda 90ndate alguse helisid, kuid ühtlasi ka kadunud aegu, mil mehed olid rauast ja laevad puust.
Alates 2007. aastast on AM avaldanud oma leibelil vaid viis plaati - see fakt räägib professionaalsusest ja kavaliteedist. AM-5 on seeria suurepärane jätk.
In English>

Kommentaare ei ole: