20101222

Blastromen - Human Beyond (Dominance Records 044) - 9/10

Sinise valguse saadikud on laskunud Maale. Nad sädelevad ja sajatavad, nad mässavad juhtimispuldi taga ning mikrokiipidega täidetuna toovad meile electro sõnumit. Ei ole nad valgetes kinnastes teadurid kõrvalise labori steriilsusest, vaid ülevoolava energiaga oma jõudu demonstreerivad futuolendid.
Soome duo Blastromen esimene album lööb peo käima ning vallutab põranda vokooderi, hoogsate sündikäikude ning heitliku breakbeatiga. Külm-ilus tiitellugu "Human Beyond" annab tervele plaadile suuna, "Battlenet" lisab veidi hoogu. Robotihääl kõneleb ja masinad hingeldavad oriendi hõnguga "Follow The Command'is" ning jõulisemas loos "Computer Simulator". "Sky City 1000" sobituks hästi après-ski-peole Alpides. Kaheksa loo seas päris nõrku lülisid ei leidu, kuid mõned palad on teistest üle - seega EP olnuks kvaliteedi mõttes LPst isegi parem valik.
Blastromenil saab olema palju pühendunud fänne, kes hindavad nende live'e, nagu paistab Youtube'ist. Electro on hoiakute muusika ning seda saab väljendada kas tardumusega, nagu Kraftwerk või Dopplereffekt, või siis live-mürgliga, nagu Auxmen või seesama Blastromen. Soomlasi vaadates meenuvad Batman ja Robin, kes futuristlikult rüütatuna ajavad rahvast pöördesse. Helendavate pagunitega sommides on stiili.
In English>

Kommentaare ei ole: