20101209

2010 parim muusikameedia (online): Intergalactic FM

Parima online-meedia kategooria võiks lühidalt kokku võtta: neid on liiga palju, et kõiki üles lugeda. Ectoplasma profiilist paistab, mis ajaveebe ja lehti jälgin, kuid ilmselgelt moodustavad need vaid murdosa sellest, kuhu netis satun.
Lemmikute ritta seadmine on keeruline, kuid mõningaid soovin esile tõsta. Jätsin kõrvale igapäevase tööriista discogs.com, mis on täiesti omaette kategoorias. Aga teistest:
1. Intergalactic FM
Netiraadio on aardelaegas kõigile, keda innustab electro, techno, italo, õudukate heliribad või ükskõik milline muu elektrooniline muusika, mis maamunalt leida. Või siis varsti leitakse. Kõigepealt jõudis Hollandi electroässa I-F'i loodud jaam eetrisse Cybernetic Broadcasting System'ina, kuid seejärel sai uue elu Intergalactic FMina. Kõige ägedam kraam tuleb 1. kanalilt, mis tuntud MurderCapital FM'ina. Tasub otsida saadete arhiive ja lahedaid DJ-mix'e, mis sealt leida. Peakski IFMile väikese annetuse tegema.
2. mnmlssg
Hauntologists Vs Cheap And Deep'i mix tõi mind kunagi sellele lehele.Alguses arvasin, et see on lihtsalt üks blogi lugematute seas, kuid siis tajusin, kui sihikindlalt mnmlssg oma asja ajab. Parim osa ongi DJ-mix'id, mille autoriteks Luke Hess, Kassem Mosse, Silent Servant, Ancient Methods - kui nimetada üksikuid. Lisaks sisukad artiklid elektroonilise muusika hetkeseisust ja ülevaated pidudest. mnmlssg säutsub ka pidurdamatult.
3. Soundcloud
Hea koht muusika jagamiseks ning inimeste plaadiostule meelitamiseks. Võib-olla leiab sealt ka piraatfaile, kuid muidu tõmbab see ligi üha rohkem artiste, kes oma helijuppe sinna riputavad. 2011. aasta kujuneb Soundcloud'ile kindlasti tegusaks ning loodetavasti leiavad sinna tee mitmed arhiivipalad, mitte ainuüksi uus muusika. Hea eeskuju võiks olla Metroplex, mis tegi kuuldavaks The Vision'i klassiku "Detroit: One Circle".

Ja muidugi on veel Ebay, Youtube, Residentadvisor, Little White Earbuds, kõik mõnusad plaatide veebipoed. Ja, last but not least, lehed nagu Planetaryfunk, Moth, Biit, Heliori, POPOP, Trash Can Dance - kui nimetada mõningaid.
In English>

Kommentaare ei ole: