20101201

Svreca - Obscur (Semantica 18) - 9/10

100eksemplariline tiraaž ning käsitsi kujundatud ümbris on teisejärgulised argumendid, miks esmakohtumine Hispaania plaadifirmaga Semantica meelde jääb. EP autor on leibeli pealik Svreca, kel passi järgi nimeks Enrique Mena ning kes otsivad siit käredalt paukuvat technot, peavad koputama mõnele teisele uksele - kuigi plaadi teisel poolel kõlab karmimaid helisid, toimub see intelligentsel ja salapärasel moel.
Nimilugu "Obscur" on nagu roostekarva rabalaugaste kohal hõljuv udu, täis igavest tühjust. Õõnsale drone'ile järgneb "Utero", Regis'e remixina, mis on hapnikurikas ja müstiliste taustahäälega electronica. Meenutab varasemat Aphex Twini ning veelgi täpsemalt Marco Passarani albumit "22nd Century".
B-poolel pinge tõuseb: "Erosion" on rütmikas kummardus Torsten Pröfrocki projektile T++, kus aimata breakbeati ning tumedaid sünditorkeid. Ülejäänud B-poole kraam vajub klaustrofoobiasse ja hämar-hämarasse maa-auku, kus kumisevad "SS10" ja "AW09" - teine neist meenutab veidi Jeff Millsi SITS-seeriat ning on siin minu lemmik.
Lugude vahel pause ei ole (plaati pöörates tuleb muidugi vahe sisse...). Infolehelt saan teada, et Obscur on sünge identiteediga Rootsi rõivafirma, mille kaks kollektsiooni kannavad käesoleva plaadi kahe viimase looga sama nime.
Võttes kõrvale veel Exiumi võib öelda, et Svreca ja tema plaadifirma on järjekordne hea näide, kuidas hispaanlased praegu technomaailmas ruulivad, paras tükk innovatsiooni käib asja juurde.
In English>

Kommentaare ei ole: